Name:
Location: Copenhagen, Denmark

Statelig 28 årig og meget distræt dame, som på forunderlig vis har klaret at hale en cand mag titel i land. Bor på Nørrebro i København, og er meget glad for det, selvom her af og til lugter af tis. Holder meget af britisk rock musik, italiensk rødvin og badeænder.

Sunday, October 15, 2006

fotoudstilling på nettet

"Those who can't teach, do. And those who can't do, teach"
Dette citat, iøvrigt tyvstjålet fra et afsnit af "Sex and the City" ( aka tv serien som formår at gøre de kvindelige seere utilfredse med både deres garderobe og deres månedsløn), passer ret godt på undertegnedes forhold til fotografi. Jeg er nemlig voldsomt interesseret i fotografi. Har endda skrevet speciale om det. Elsker Eggleston, Arbus, Sherman,Parr, Tillmans...hele slænget. Har endda holdt et undervisningsforløb om fotografikunst, og undervist i fotocollage. Og så kan jeg selvfølgelig bare ikke selv finde ud af at tage et ordentligt billede med mit kamera.
Det er blevet bedre efter at jeg har fået et digitalkamera, men engang var det helt grelt.
Pust, og nu til sagen. Læste et meget fint interview med den svenske fotograf Britt Marie Trensmar i Politiken idag. Det specielle ved hende er at hun udstiller billeder af mænd! Almindelige mænd. Der er ikke tale om et lummert dating-site, men Trensmar var træt af den voldsomme overeksponering dels af kvinden/kvindekroppen, dels af det højglanspolerede macho stereotyp. Disse kønsrollemønstre har gennem tiden væltet ind over beskuerne fra medierne. Som en modvægt til dette har Trensmar lavet en hjemmeside hvor svenske kvinder kan indsende og få udstillet deres egne mandebilleder. Alle mulige helt almindelige og ualmindelige mænd. Og det er jo både modigt, godt tænkt og godt for den almindelige debat af kønsroller i kunsten. Men det er åbenbart også voldsomt provokerende for nogen - mænd. Som føler at billederne rokker ved deres maskuline selvfølelse. Og det er jo egentlig meget interessant, for det tyder jo på at det ikke er alle der ønsker at der skal pilles ved de klassiske patriarkalske kønsopdelinger, som gennem mange år er blevet fejret i reklamer, musikvideoer mv.
Men Trensmars billeder er rigtig gode, og kan ses på www.hanihennesogon.com, hvis man ikke lige har tid til at drage til Stockholm for at se udstillingen.

2 Comments:

Blogger R. said...

Fed idé - og nogle ret spændende billeder. Jeg synes faktisk dem, at "kvinden på gaden" har sendt ind, er meget mere interessante end de professionelle fotografers billeder.

12:24 PM  
Blogger Stine Maria Mogensen said...

Ja, de er faktisk rigtig gode. Et fotografi er jo på sin vis også et øje der ser, så der er en helt speciel personlighed og intimitet over de private billeder -synes jeg.

8:57 AM  

Post a Comment

<< Home